zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аюрведа за лятото



Аюрведа за лятото

Лесни аюрведични съвети за добро здраве през летните месеци.

здраве.bg

... Лицата им са почервенели, веят си с ветрило и все пак се питат защо не могат да стоят навън толкова, колкото са можели през ноември.

Запазвайте спокойствие и избягвайте да казвате каквото и да е, което може да се възприеме като неуважително по отношение на чувствителността им към горещината. Всъщност дори не си помисляйте да казвате каквото и да е безчувствено нещо в тяхно присъствие това лято. Лицевата ви експресия може да ви издаде и после да съжалявате заради последствията.

Питта имат нужда да отидат на плажа за едно разхлаждащо плуване в морето, но трябва да пропуснат печенето на слънце. Когато приключите с плуването, вземете си ледена напитка и се отправете директно към сянката. Суровите плодове са много разхлаждащи за вас през този период от годината, но избягвайте киселите. През лятото можете да ядете и повече сурови зеленчуци, отколкото сте свикнали да ядете през зимата.

Лятото е не лошо време за хората Питта да отидат на ваканция до някоя студена страна. Те са много раздразнителни през този сезон, така че, ако имате приятели Питта, бъдете мили с тях или стойте надалеч. Ако сте Питта, дайте всичко от себе си да преживеете лятото без да ударите някого и всичко ще е наред.

Кафа

Лятото е чудесно време за хората Кафа да поемат малко слънце и да разтопят застоя и депресията от пролетта. Сега е моментът да излезете навън и да се поизпотите. Ако сте Кафа, не се изненадвайте, че се чувствате по-активни през тези няколко месеца, но внимавайте да не осуетите ползите от всичката тази активност като се тъпчете с вредни храни. За разлика от Питта, трябва да внимавате с ледените напитки и да стоите на сянка само когато има опасност кожата ви да изгори.

Хората Кафа са обикновено активни с пътуванията, но трябва да избягват многото капани, свързани с храненето по пътя. Нещата с форма на храна, опаковани в целофани и продаващи се по бензиностанциите не се броят точно за храна. Отивайте директно на касата да си платите горивото без да се изкушавате...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.