zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за мъжкото здраве и психика



7 мита за мъжкото здраве и психика

Дори там, където изглежда, че има нещо вярно, всъщност обяснението е друго.

здраве.bg

... мъже с комплекси на тази тема не се решават да посетят обществена баня или тоалетна, дори плаж и басейн.

Темата е достатъчно известна, но трябва да се вземат под внимание някои факти. Първо, половият член в спокойно състояние и в състояние на ерекция са две различни неща.

Второ, критерият “голям-малък” по отношение на половия член е много относителен. Дължината му може да бъде от 7 до 26 см, а за среден размер е прието да се смятат 16 см. В действителност по-важно за половия живот е размерът на половия член да съответства на размера на влагалището на партньорката, който също не е фиксиран.

Трето, малкият размер има своите големи и неоспорими предимства: при неговият притежател ерекцията е по-качествена и настъпва по-бързо. Четвърто, легендата, че половият член на белия мъж съществено отстъпва на размерите на пениса на представителя на черната раса е вярна само ако се говори за мъж в спокойно състояние, защото при възбуда тази разлика изчезва.

Мит 6: Библейският грях или митовете за онанизма и въздържанието

Грехът на Онан от Стария Завет няма нищо общо с това понятие, но той е дал названието на мъжката мастурбация, “дразнеща” векове наред църквата, лекарите и изследователите на човешката природа. Швейцарският лекар С.Тисо, живял през 18 в., превръща проблема от нравствен в медицински. Неговата книга е породила много митове, например, че мастурбацията води до слепота и не едно поколение в цивилизования свят е изпитало сурово наказание - от бой с пръчка до кастриране.

Страшните времена са далече и не е тайна, че днес 96% от мъжете имат опит с мастурбацията. Тя има положителни страни. Първо, позволява да се намали силното сексуално напрежение при подрастващите, които нямат възможност да се занимават със секс и при възрастните мъже, оказали се в подобни условия. Второ, тя позволява на човека да разбере особеностите на собственото си тяло, да разкрие своята сексуалност. Онанизмът не влияе върху сексуалната потентност на мъжа и е естествена нормална...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.