zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за мъжкото здраве и психика



7 мита за мъжкото здраве и психика

Дори там, където изглежда, че има нещо вярно, всъщност обяснението е друго.

здраве.bg

... нормална форма на неговата сексуална активност на всякаква възраст. Мастурбацията е вредна само когато има натрапчив характер и замества всички други форми на сексуални контакти.

Мит 7: “Нормалният” мъж в леглото

Не могат да се изброят всички женски фантазии за “нормалния” мъж в леглото. Очакванията на партньорките, възпитани с холивудските филми, където героите са готови веднага, навсякъде и без предпазни мерки за секс, могат да създадат много проблеми на мъжете.

В реалния секс мъжът е зависим от жената и дамите, които смятат, че “нормалният” мъж сам ще направи всичко, дълбоко се заблуждават. Всички мъже мечтаят за женската инициативност, а някои не могат да се справят без нея. Изследванията на сексопатолозите показват, че всеки мъж поне веднъж в живота си под влияние на алкохола, неумелото поведение на партньорката и т.н., е симулирал оргазъм.

Не трябва да се отдава прекалено голямо значение на половия акт. Ако мъжът прави секс с една жена, това не означава, че той я е искал или, че тя е сексуално неотразима. Причината просто може да е сексуалното напрежение.

Един от най-обидните митове гласи, че, ако мъжът заспива веднага след секс, това означава липса на уважение към партньорката. В действителност, сънят в тази ситуация изразява признателността и доверието на мъжа към жената, смятат психолозите.

Още много заблуждения могат да бъдат изброени, но това не е най-важното. Най-важното е всяка жена да разбере, че мъжът до нея не е плод на нейните фантазии, а конкретен човек от плът и кръв със собствени слабости и недостатъци, така както и самата тя.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.