zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за мъжкото здраве и психика



7 мита за мъжкото здраве и психика

Дори там, където изглежда, че има нещо вярно, всъщност обяснението е друго.

здраве.bg

... е много популярен и създава доста неудобства на силния пол. Все пак истина е, че по-близките отношения с една жена така или иначе най-често минава през ресторанта или друго обилно приемане на храна. Ако се прекали с този акт, се оказва, че мъжът се е пренаситил дотолкова, че в леглото иска само да спи.

Едва ли обаче за някого е тайна, че системното и мащабно приемане на мазна храна с времето рязко намалява потентността и това важи не само за мъжкия пол.

Този мит засяга и семейния живот: анкети сред мъжете потвърждават, че умението на съпругата да готви се оказва на едно от последните места в списъка на женските достойнства много след грижовността, чувствеността и разбирането.

Мит 4: Митовете за простатата

Това е наистина малка причина за тревога. Но простатитът не може да се диагностицира с едно посещение при специалист - неговите симптоми не се проявяват веднага и са необходими редовни профилактични прегледи. Мъжете са склонни да оправдават с простатата всичките си проблеми, свързани с безплодието или потентността, а някои дори прекарват половината си живот в очакване на диагнозата “простатит”.

В действителност нещата са много по-оптимистични. Първо, заболяванията на простатата и проблемите с потентността не са дотолкова свързани, защото последните имат все пак м голяма степен психологически корени. Второ, не е задължително мъжете, преболедували простатит, да попаднат в групата на риска от заболяване от рак на простатата или да станат безплодни.

Погрешно е мнението, че простатитът е неизлечим. Съвременната медицина се справя дори с неговата инфекциозна форма, коята е по-сложна за лечение. Сексът оказва върху простатата по-положително влияние, отколкото някои химически препарати и е естествена, силно действаща терапия. Въздържанието може да стане причина за т.н. “застоен простатит”. Мъжете трябва да са внимателни и с “масажа на простатата”, който може да доведе до механично увреждане.

Мит 5: С какво се измерва мъжкото достойнство

Много...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.