zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Алкохолът помага на жените да мислятТова твърдят американски учени за умерената употреба от нежния пол на алкохолни напитки.

17 май 2006, здраве.bg

Употребата на малко количество алкохол способства за развитието на логическото мислене при жените. Такива са резултатите от изследване, проведено в Университета на Южна Каролина (University of South Carolina), САЩ.
В него са взели участие 2 215 души на възраст над 40 години, разделени на 2 основни групи: консумиращи и неконсумиращи алкохол.
В първата група са били определени 3 подгрупи: хора, употребяващи 1 чаша алкохол дневно, умерено употребяващи алкохол (2-3 чаши дневно) и непоправими алкохолици.
Във втората съответно: хора, които никога не са употребявали алкохол и такива, които са се отказали от него по различни причини.
Специалистите са направили редица тестове, които позволяват да се определи влиянието на алкохола върху умствените способности. Жените, които умерено са употребявали алкохол, са показали най-високи резултати.
Същевременно американските учени напомнят, че алкохолът и особено концентратите имат опасното влияние върху организма и препоръчват не повече от 1 чаша алкохол дневно – най-добре червено вино.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.