zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Интуицията е плод на разума!



Интуицията е плод на разума!

Според най-новите изследвания, интуицията предпазва дори от инфаркт.

Загадъчното чувство помага не само да се предусети хода на събитията, но и намалява вероятността от заболявания.

здраве.bg

Учените са убедени, че в механизмите на развитие на интуитивността всъщност няма никаква мистика, защото те са плод само и единствено на човешкия ум. Специалистите, занимаващи се активно с този въпрос, дори определят няколко фази на този процес:

1. Незабележима вътрешна преработка на информацията. Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат. Изглежда, че това е “озарение”, а в действителност това е продукт на супербързата аналитична работа на мозъка. Така понякога се раждат научните открития - например таблицата на Менделеев.

2. Сигнали от вътрешните органи. Често те идват в съня. Подсъзнанието провежда като че ли “нощно обхождане” на вътрешните органи, приемайки от тях незабележимите през деня оплаквания. На съзнателно ниво те се трансформират в образни сънища. Така човек може да “предскаже” своята нова болест.

3. Задълбочена психическа връзка с близки хора и улавяне на биовълни от тях. Това чувстват близнаците или майките, когато с детето им може да се случи нещо лошо. Но интуиция от този род може да се прояви като правило по време на силни емоционални сътресения (война, катастрофа и т.н.). Влюбените двойки също като че ли се настройват на една и съща емоционална вълна, което позволява да се предчувстват мислите и желанията на другия.

4. Възприемчивостта на човека към някакви квантови или електромагнитни колебания, които възникват преди да се е случило събитието, но които като че ли се “готвят”. Това става по същия принцип като при животните, които предчувстват земетресение, ураган или друго природно бедствие. Неслучайно ние понякога казваме: “нещо витае във въздуха...”.

Повечето хора, погледнато в този план, са “дебелокожи” и не улавят сигнали за тревога или радост, а изпитват само смътно чувство. Хората със силна интуиция имат изострена реакция. Някои се раждат такива, а при някои мозъкът се настройва на такъв интуитивен “регистър” след тежко сътресение - шок, черепно-мозъчна травма, клинична смърт.

Т.е....

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.