zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бракът удължава младосттаБракът удължава младостта

Хората, живеещи сами, изглеждат по-възрастни, твърди изследване.

здраве.bg

Едно от първите изследвания на съотношението между семейния живот и субективната възраст установява, че омъжените жени изглеждат средно с 2 години по-млади от връстниците си, които не са успели да намерят своята половинка. Семейните мъже пък изглеждат с 1 година по-млади от своята биологична възраст, като за това при тях спомага и бащинството.

За сметка на това, според изследователите, майчинството не се отразява положително върху това на колко години изглежда жената.

Професор Кааре Кристенсен от Университета в Хелзинки, ръководител на изследването, отбелязва, че положителното въздействие на брака върху външността на човека е свързано с факта, че семейният живот спогага за емоционалната стабилност, която носят продължителните взаимоотношения. Благодарение на това организмът е подложен и на по-малко на стрес.

Изследоватерите подчертават, че семейните хора без съмнение показват по-високо “ниво на щастие”, отколкото живеещите сами.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.