zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Човекът е истинска фабрика за сексуални мечти



Човекът е истинска фабрика за сексуални мечти

Еротичните фантазии всъщност са присъщи на всеки.

здраве.bg

Потайният свят на еротичните фантазии, внимателно скрит от околните, съществува у много хора. Някои си въобразяват, че са в обятията на кинозвезда, други – че правят любов в асансьора и т.н.

Последните изследвания на американски психолози и сексолози от Университета на Мичигън показват, че в това твърде разпространено явление няма нищо отрицателно. Учените разделят сексуалните фантазии на няколко типа според доминиращия в тях мотив.

Най-разпространеният тип сексуална фантазия е въображението за секс с нов партньор. Това може да бъде “бившият”, някой познат, непознати или измислени фигури, звезди от екрана. Обикновено такива фантазии навястяват страстните хора с необуздан темперамент.

Същността на някои фантазии се състои в това, че човек си представя себе си като наблюдател на сексуалната близост между други. Той фиксира всички детайли и подробности и това повишава нивото на неговата възбуда. Някои са привърженици на “идиличните романтични срещи” - техните видения са изпълнени с възвишени чувства и настроения и в значителна степен са лишени от груба чувственост.

Много жени се виждат в своите фантазии в ролята на изнасилени, което съвсем не означава, че това е истинското им желание.

Редица сексуални фантазии се характеризират с това, че източник на тяхната възбуда са или сцени на причиняване на болка и страдание, т.е. садизъм, или усещане на тези емоции - мазохизъм.
С изключение на сюжета за близост с любимия човек мъжките и женски фантазии се различават един от друг.

Мъжете се обръщат в своите фантазии към темите за груповия секс и принуждаването на своята партньорка към полов контакт. Жените повече бленуват за нежни, макар и несексуални отношения с любимия човек, но едновременно с това предпочитат темата за жертвоготовността, слабостта, подчинението и грубия сексуален нагон от страна на мъжа.

В последно време различията между традиционните стереотипи на мъжките и женски видения намаляват. Освободеността на съвременната...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.