zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Главоболието



Главоболието

декември 2005, здраве.bg

... на алкохол, излагането на рязък студен или горещ вятър могат да предизвикат такъв тип главоболие. Най-често липсват гадене и повръщане. По време на криза пациентът е напрегнат и възбуден.
Освен чрез приемане на предписани или препоръчвани за главоболието медикаменти, състоянието, както и вероятността от последващи кризи, се повлиява добре от намаляване и желателно спиране употребата на алкохол и цигари, повече спокойствие и почивка/сън.
Като правило всички типове главоболие, които не се окажат свързани с по-сериозен здравословен проблем, се повлияват положително от повечето най-разпространени нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства като аспирин, парацетамол, аналгин, ибупрофен. Сред нефармакологичните начини за облекчаване на състоянието трябва да се отбележат различните начини на автотренинг и релаксиране, акупунктура и физиотерапия, чрез които може да се облекчат значително (и като сила и като честота и продължителност) много от проявите на главоболието.
В заключение е добре да повторим, че за щастие главоболието в повечето случаи е безобидно (т.е. не е причина за притеснения у страдащия), но всяко новопоявило се такова, особено съпроводено от допълнителни смущения в здравословното състояние, е препоръчително да бъде консултирано с лекар.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.