zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Двусмислените въпроси на пластичната хирургияДвусмислените въпроси на пластичната хирургия

здраве.bg

Съществуват редица заблуди по отношение на пластичната хирургия. Американски социолози и лекари от Харвардския университет (Harvard University) са решили да разяснят някои въпроси, свързани с нея.

“Стягане на лицето трябва да се направи най-рано на 40-45 години, като възрастта по паспорт няма никакво значение - на 30 години може да изглеждате на 40...50. Ако сте решили да правите операция, няма разлика дали ще я направите на 37 или 40 години.”, твърдят те. А за да не попречи климаксът на всички старания, е по-добре подмладяващите операции да се правят два пъти - преди и след него.

Учените са дефинирали няколко основни заблуди относно пластичната хирургия, които едва ли някой заинтересован би ви споделил:

След кръгово стягане на лицето и шията няма да имате нито една бръчка и ще изглеждам с 20 години по-млада!

За съжаление това не е вярно. В най-добрия случай вие ще се подмладите с 10 години, с още 2-3 години, ако имате продълговато лице със силно очертани скули. Добре е да се премахнат бръчиците по слепоочието и над горната устна. Ако се направи опъване на лицето по т.нар. американски начин, т.е. кожата се издърпва не нагоре, а встрани, тогава може да се отстранят всички бръчки, но се появява страничен ефект - неестествено изражение на лицето.

Пет или седем години след операцията ще ви се наложи огново да легнете под ножа.

Това твърдение също не е абсолютно вярно. Често повторна операция не е необходима. Много неща зависят от профилактиката след първата операция, включваща в себе се козметичните грижи за кожата, наличие на стрес, ендокринни изменения в организма (особено отслабването).

След операцията може да останат белези.

Това е така, но процентът на тези усложнения е много малък. Не се дължи на лекарска грешка, а на индивидуалната реакция на организма. Може да се направи предварителна прогноза – например, ако белегът след апандисит е изпъкнал и ясен , по-добре се откажете от пластика.

При коригиране формата...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    aлтернативи    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.