zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отново върлува свински грипОтново върлува свински грип

Какво да използваме за облекчаване на симптомите.

здраве.bg

Вирусът на т.нар. свински грип (A/H1N1) е един от основните, които разболяват хората през този сезон. Така е и пред тази зима. Основните симптоми на свинския грип са висока температура, болка и дразнеща суха кашлица.

Как най-ефективно да го лекувате:

- Кашлицата: - За да се облекчи дразненето при кашлица и да се успокоят пристъпите, могат да помогнат корените от медицинска ружа, които са богати на слузни вещества, които покриват устата и гърлото със слой, предпазвайки от дразнене, намалява кашлицата и спомага за по-бързото възстановяване.

Корените от медицинска ружа имат силно антимикробно действие и са един от най-предпочитаните агенти, които се прилагат при раздразнено и възпалено състояние на гърлото, кашлица и заболявания на белите дробове, като пневмония, която е често усложнение след прекарване на свински грип.

За тези заболявания медицинската ружа се приема най-често под формата на сироп. У нас, течният екстракт от корените на медицинска ружа се съдържа в сиропа Експекторанс №5. Този сироп е сред най-предпочитаните лекарствени продукти с откашлично действие в България, който не излиза от предписанията на лекарите и предпочитанията на пациентите повече от 40 години. Продуктът може да бъде намерен в аптечната мрежа в страната, на достъпна цена.

- Температурата и болката: - Един бърз начин да свалите високата температура и да премахнете болката е приемът на аналгетично и антипиретично средство под формата на разтвор.

У нас такава възможност предлага продуктът Диалгин (1000 mg и 500 mg) – прах за перорален разтвор. Диалгин е лекарствен продукт без рецепта и се прилага при болка от различен произход и с различна интензивност и за понижаване на...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.