zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да простим изневяратаКак да простим изневярата

Ако ценим високо връзката си, усилията да я запазим след изневяра си заслужават.

27 ноември 2012, здраве.bg

Изневяра! Какво да направим, ако разберем, че любимата ни половинка ни е изневерил?! Трябва ли да сложим край на връзката и да започнем на чисто? Или да простим и да дадем шанс отново да спечели доверието ни? Развитието на отношенията в една двойка след изневяра на някой от партньорите без съмнение е дилема, през която всеки преминава, ако открие, че другият му е изневерил.

Можем да простим – без съмнение! Но само ако сме сигурни, че е налице разкаяние, а изневярата е била нещо еднократно, което няма да се повтори повече. В противен случай какъв иначе е смисълът да прощаваме на някого, който не намира в изневярата си нищо нередно, дори напротив – намира я за нещо нормално.

Да бъдем реалисти!

Лесно е да продължим да обвиняваме партньора си за изневярата, но е трудно да погледнем на проблема като цяло - по рационален начин и да приемем, че другият е „просто човек”, т.е. никой не е застрахован от грешки, колкото и големи да са те. Именно това е моментът, в който е добре да определим дали връзката ни е толкова важна и значима, че да простим дори изневяра.

Най-добрият начин да вземем такова решение е като се замислим и над добрите, и над лошите страни във връзката ни. Ако искрено вярваме (и имаме и доказателства за това), че партньорът ни може да се поправи и да възстанови здравината на връзката ни, напълно реално е да му простим.

Да се освободим от гнева!

Когато сме предадени от човекът, когото обичаме най-много на света, без съмнение е много трудно да потиснем гнева си. Не е добър избор обаче нито да се отдадем задълго на този гняв, нито да го потискаме изцяло. Ако сме решили да простим, обидите, към които гневът ни подтиква, няма да допринесат за нищо добро. Освен това, ако загърбим лошите чувства, ще имаме по-логичен поглед върху нещата.

Да опитаме да простим и забравим!

Изневярата на човек, когото обичаш, е грешка, която не всеки човек може да прости и забрави. Когато се чувстваме предадени, е трудно да си представим, че...

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 

more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.