zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Храни, богати на витамин К



Храни, богати на витамин К

Сините сливи са един от най-добрите източници на витамин К.

Витамин К ни е нужен в съвсем малки количества, но той е изключително важен за някои функции на тялото.

6 ноември 2012, здраве.bg

... задушаване. В 100 г аспержи има 80 mcg витамин К, което значи, че, ако консумираме една купичка от тях, ще си набавим 144 mcg от витамина.

Праз лук

Праз лука е още известен като пролетния лук. Той често се използва за приготвянето на супи и яхнии, защото има приятен свеж вкус. Праз лука е добър източник на витамин К – в купичка праз се съдържат 207 mcg от витамина, което прави този зеленчук особено полезен за хората, страдащи от недостиг на витамин К.

Препоръчителният дневен прием на витамин К е на пръв поглед в съвсем незначителни, но достатъчни за човешкия организъм, количества:
• за децата – 30 mcg
• за жените – 90 mcg
• за мъжете – 120 mcg.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.