zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да се погрижим за собствената си красота у дома



Да се погрижим за собствената си красота у дома

5-те най-добри домашни продукта за красота - за здрава и блестяща кожа и коса.

25 октомври 2012, здраве.bg

Когато става въпрос за грижа за красотата, нищо не е по-добро от домашно приготвените козметични продукти. На първо място знаем точно какво има в тях. Освен това те са евтини и лесни за приготвяне, а в същото време не отстъпват по ефект на някои от най-скъпите козметични продукти. Ако искаме да си приготвим ефективни и добри домашни продукти за красота, ето няколко идеи, с които да започнем.

Красота за сухата кожа

Ако напоследък кожата ни е по-суха от обикновено и никакъв овлажнител не ни помага да възвърнем хидратирания й и здрав вид, значи е време да се обърнем за помощ към съдържанието на кухненския шкаф. Взимаме една пълна супена лъжица млечна сметана и разбъркваме в нея 4-5 капки лимонов сок. Можем да добавим и щипка куркума - за да предпазим кожата си и от инфекции. Нежно втриваме получената смес по кожата на лицето и тялото и оставяме да попие 15-20 минути, след което изплакваме с вода. Можем да ползваме гъба или изтривалка за баня, с която внимателно да изтъркаме по-твърдите части на кожата като лактите и колената например.

Домашен лосион за омекотяване на кожата на ръцете

През целия ден правим с ръцете си какво ли не, а вечер не обръщаме особено внимание на грижите за тях. В резултат на това ръцете стават сухи, съсухрени1 без блясък. Ако наистина искаме да ги поддържаме меки и красиви, трябва да започнем да им обръщаме повече внимание, всяка вечер.

След като ги измием, нанасяме домашно приготвен лосион с глицерин, розова вода и лимонов сок. Трите съставки се смесват в равни количества, а полученият лосион може да се съхранява в стъклена бутилка, като преди употреба трябва да се разклаща добре. Нежно втриваме сместа върху цялата длан и пръстите и оставяме кожата да поеме лосиона през цялата нощ. Сутринта измиваме ръцете си с хладка вода и нанасяме обичайния овлажняващ крем.

Цариградско грозде за блестяща кожа

Накисваме шепа цариградско грозде в чаша вода и я оставяме да престои 1 нощ. Рано сутринта прецеждаме водата...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    хигиена    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.