zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 урока за живота (не за храната), научени в Макдоналдс



5 урока за живота (не за храната), научени в Макдоналдс

Много преуспели личности са работили в младите си години във веригата за бързо хранене, а Коуди Тийтс е събрала историите им.

16 октомври 2012, здраве.bg

... е подполковник в морския корпус и първата му истинска работа извън семейното ранчо била в ресторант на „Макдоналдс” в Колорадо.

По време на натоварените часове около обяд и вечеря, екипът трябвало да работи задружно, за да се свърши работата и за да са доволни клиентите. Нямало как да спрат, когато се появял проблем – не можели просто да затворят вратите и да решат въпроса.

Нещата, които Грайс научил за ефективното взимане на решения при ситуации на стрес, му послужили, когато няколко пъти бил командирован като военен в Близкия Изток.

„Във всяко предприятие винаги ще има по някоя криза”, твърди Тийтс, „Успешните лидери са индивидуалистите, които успяват да решат проблема без да се паникьосват и без да създават нови проблеми около първия”.

4. Да се учим от успеха на другите: Тийтс интервюирала и много емигранти и хора от малцинствата, които в последствие успели да отворят франчайз на веригата. Всички те успели да го постигнат като следвали примера на супервайзърите си и на собствениците на ресторанти.

Астронавтът от НАСА Лирой Чао си спомня как е бил впечатлен от добрата организация на всичко и от това че ресторантът работел като добре смазана машина. Той цени тези уроци, които са му от полза и след като е станал инжинер и пилот.

Дрю Нийпорънт, успешен нюйоркски ресторантьор, който притежава заведения съвместо с актьора Робърт ДеНиро, все още използва уроците, които е научил, докато е работел в „Макдоналдс”, дори и след като е отворим свои гурме ресторанти, открила Тийтс. Сега, ако види в биографията на някой кандидат за работа, че има опит в Макдоналдс, собственикът го смята за сериозен плюс.

5. Как се работи с хора: „Да бъдеш добър лидер означава да знаеш какво кара всеки един човек да работи добре”, споделя Тийтс. Това значи да разбираме, че всеки си има свои собствени силни и слаби страни и, за да получим най-доброто от всеки, трябва да се възползваме от уменията, които му се удават.

Тийтс добавя, че бившият ръкаводител на персонала...

 
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.