zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

С какво сексът е по-добър от мастурбациятаЕстественият начин да се стигне до оргазъм носи повече удоволствие от самозадоволяването, твърдят учени.

5 март 2006, здраве.bg

След оргазъм в кръвния поток на мъжете и жените попада хормонът пролактин, който създава неповторимото чувство за релаксация и спокойствие след секс. Именно този хормон носи чувството на удовлетворение, неутрализирайки ефекта на допамин, който се освобождава по време на сексуалната възбуда. Неотдавна е установено, че при еректилна дисфункция се наблюдават повишени нива на пролактин. Учените смятат, че именно с повишените нива на този хормон са свързани много проблеми в сексуалния живот.
Швейцарски и немски изследователи са измерили нивото на пролактин у мъже и жени, които се отдавали на секс или мастурбация, след като са гледали еротичен филм. Удивително, но след оргазъм вследствие на сексуален контакт, нивото на пролактина е било 4 пъти! повече, отколкото след оргазъм, вследствие на мастурбация. Учените считат, че именно във връзка с този факт естественият секс носи повече удовлетворение, отколкото мастурбацията.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.