zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Натурални средства срещу болката



Натурални средства срещу болката

Болката е ефективен начин на тялото да ни предупреди, че нещо не е наред и че трябва да потърсим лечение.

В зависимост от нейното място, болката може да бъде преодоляна и с помощта на различни билки.

6 август 2012, здраве.bg

... в главата и мигрена. Капсаицинът също е ефективен за облекчаване на симптомите на болка, когато лекарствата, продавани без рецепта, не могат да се справят. Други полезни в случая билки могат да бъдат хидрастисът, ефедрата, коренът от репей и сминдухът.

Йога против болката

Има определени пози в йогата, които можем да използваме за ефективно облекчаване на болката чрез повишаване на кръвоснабдяването на тъканите, ускоряване на лечението, активизиране и подобряване на смазката на ставите. Йогата помага и да разсеем ума си и да облекчим емоционалния стрес, свързан със болковите стимули. Позите в йога трябва да се изберат в зависимост от специфичните ни нужди и трябва да се прилагат единствено под наблюдението на професионалист. Щом веднъж научим правилните анатомични позиции, вече можем да ги практикуваме и в уюта на собствения си дом.

Транскутанна електрическа нервна стимулация (ТЕНС)

Това е машина, която снабдява кожата над нервите с електрически импулси. Може да се използва за лечение и на хронична, и на остра болка. Работи на основа на ефекта на вкочаняването на нервите, отговорни за усещането за болка. Степента на интензивност на електрическия импулс може да се нагласи според нивото на комфорт на всеки човек.

Болката засяга всеки човек в някакъв етап от живота му. Много от нас живеят всеки ден тормозени от нея без да могат да намерят облекчение. Болката обикновено изисква сериозни усилия и консултация със специалист – както за правилната диагноза и съответното лечение, така и за текущото облекчаване на неприятното усещане.

Натуралните средства, изброени по-горе, може и да не са ефективни при всички. Затова облекчаването на болката ще трябва да включва метода на пробата и грешката. От друга страна, ако не знаем причината за болката, трябва задължително да потърсим медицинска помощ. Щом източникът бъде диагностициран, можем да предприемем действие за облекчаването на симптомите – най-добре отново според препоръчаното от лекаря.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.