zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да решим проблемите със стомаха с подръчни средства у дома



Как да решим проблемите със стомаха с подръчни средства у дома

Натурални домашни методи при стомашни проблеми – киселини, запек, раздразнено черво.

здраве.bg

Всеки от време на време има проблеми със стомаха, но за някои от нас за съжаление те са ежедневие. Да се научим как да разчитаме и контролираме симптомите и да се предпазим от внезапната им поява е ключът към нормалния живот. Изброените по-долу натурални домашни методи ще ни помогнат да го постигнем:

Натурални средства при констипация

Всеки човек има свой различен нормален цикъл на отделяне, но като цяло „изхождането” по-малко от три пъти седмично и то в твърде малко количество се счита за констипация (запек). Отделянето на твърди изпражнения може да предизвиква разкъсвания на тъкани и болезнени хемороиди.

Можем да облекчим ситуацията и да посещаваме по-редовно тоалетната като ядем по-често например боб и бобени култури.

Този тип храни са пълни с фибри, които помагат на тялото да формира меки и големи изпражнения и да ги отделя от храносмилателната система по-бързо. Ако имаме проблем с газовете след консумацията на боб, има таблетки, които се приемат предварително. Те ще се справят с проблема.

Натурални средства при синдром на раздразненото черво

Синдромът на раздразненото черво някога е бил рядко срещан, но днес е реален стомашен проблем за всеки един на пет души. Това е храносмилателно разстройство, което засяга дебелото черво и причинява редуващи се изблици на констипация и диария – и не на последно място предизвиква тежки стомашни спазми.

Ментата е натуралното домашно средство, което ще облекчи болезнените симптоми.

Смученето на твърд ментов бонбон след хранене е достатъчно, за да облекчи леките симптоми на синдрома, а при по-тежки случаи е препоръчителен приемът на хранителна добавка – най-често таблетка или капсула с екстракт от мента, която трябва да се взема след хранене. Ментата облекчава храносмилателния тракт и помага да се предпазим от възпаления, които могат да доведат до симптоми на синдрома на раздразненото черво.

Трябва да имаме предвид обаче, че ментата...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.