zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 теми за разговор, които хората обожават



4 теми за разговор, които хората обожават

С какво да заинтригуваме събеседника си така, че да избегнем неловкото мълчание.

здраве.bg

... , че цяла нощ ще ни държи за слушатели, но това не трябва да ни притеснява. Ако сме достатъчно учтиви да изслушаме внимателно какво има да ни каже събеседника ни за себе си, вместо да се опитваме при първия удобен случай да обърнем разговора към себе си, ще открием, че човекът срещу нас е доволен и на свой ред ще върне жеста и ще ни изслуша.

2. Нещо от заобикалящата ни обстановка

Добре е да не засядаме само на една тема за разговор. За вдъхновение може да се огледаме около себе си. Ако сме на парти или на гости на приятели, колекцията от компакт дискове или картини може да се превърне в добра тема за разговор. Друг вариант е да отбележим нещо за тоалета на събеседника. Всички тези неща са чудесни варианти за разговор, но най-важното е да помним, че коментарите ни трябва да са позитивни и ласкателни. Не е никак добра идея да сме критични относно това, което виждаме, защото може да обидим някого или най-малкото да го накараме да се почувства дискомфортно, което ще го накара да се отдалечи и да си намери друг събеседник.

3. Актуални въпроси

Ако следим какво се случва по света, никога няма да ни липсват теми за разговор. Следим ли новините, винаги ще имаме нещо интересно под ръка, с което да грабнем вниманието на човека срещу нас. Но, ако не го познаваме много добре и не сме сигурни, че би го оценил, по-добре да избягваме теми, свързани със смърт и други трагедии.

4. Телевизия и кино

Почти всички хора гледат телевизия. Най-новият епизод на „Как се запознах с майка ви” или нов пълнометражен филм може да е всичко, от което се нуждаем, за да оставим разговора да тече леко и неангажиращо. Можем да обсъдим кои от най-новите блокбъстъри наистина си заслужават цялата шумотевица и кои са по-скоро разочароващи.

Дори само тези четири теми би трябвало да са достатъчни за един доста продължителен и леко протичащ разговор, на който и ние, и събеседниците да се насладим.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.