zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сокът от лимон може да замести част от химикалите за почистване у дома



Сокът от лимон може да замести част от химикалите за почистване у дома

10 начина лимоновият сок да свърши същата работа за хигиената у дома като най-модерните препарати, а може да замести и част от козметиката.

23 април 2012, здраве.bg

Няма нужда да хвърляме пари за токсични химикали, с които да почистваме дома си, да лекуваме настинка или да се грижим за кожата си. Прясно изцеденият сок от лимон е естествена и ефективна алтернатива, която успешно може да замести част от скъпите козметични продукти, хранителни добавки и почистващи препарати.

1. Премахва мазнини. Сместа от чиста вода и лимонов сок е достатъчно силна за почистването на всяка мазна повърхност върху кухненските електроуреди и плотове.

2. Дезинфекцира и премахва неприятната миризма. Повърхностите, върху които приготвяме и съхраняваме храната трябва да са напълно чисти, но пък това са все местата, върху които не искаме да използваме токсични химикали. Лимоновият сок е чудесно средство за дезинфекциране на тези повърхности и освен това ще премахне неприятните миризми и петна.

3. Облекчава кашлицата. За да облекчим кашлицата, можем да пием по няколко пъти на ден смес от равно количество мед и лимонов сок. Същият лек е ефикасен и при възпалено гърло.

4. Подобрява храносмилането. Пресният лимонов сок, изпит по време на хранене, подобрява храносмилането. Чашата сок е и чудесен начин да се хидратираме сутрин веднага след като се събудим.

5. Тонизира кожата. С помощта на памучно топче нанасяме тънък слой лимонов сок върху кожата, оставяме да престои 10 минути и изплакваме с хладка вода. Лимоновият сок ексфолиира кожата по естествен начин и изсветлява тъмните петна и белезите.

6. Почиства стъклените повърхности. Лимоновият сок е точно това, от което се нуждаем, за да върнем блясъка на потъмнялата ваза, чашите за вино или стъклената маса. Смесваме вода и лимонов сок в съотношение 10:1 и вече сме готови да изчистим и прозорците.

7. Почиства и омекотява ръцете. Лимоновият сок е чудесно средство за почистване на петната и остатъчната миризма по ръцете. Леко го втриваме в дланите с помощта на гъба, след това изплакваме и нанасяме овлажняващ крем, както обикновено. По този начин ръцете...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хигиена    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.