zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички



Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички

15 март 2012, здраве.bg

... медитация за връщане в минал живот, можем да започнем да забелязваме, че някои теми, хора, събития и проблеми се появяват отново и отново. Това са нещата, на които трябва да обърнем особено внимание, защото мозъкът явно ги пази като значими спомени.

Медитацията за връщане в минал живот може да ни научи и на различни уроци. Някои от грешките, които сме правили в минали животи, може да присъстват и в настоящия. Прозренията ни позволяват да ги видим, да израснем и да се променим. Страховете, които имаме сега, може да са подобни на тези в предишните ни животи, защото са пренесени в настоящия. Емоционалния багаж също може да е сходен. Дарбите и талантите ни може би са разцъфнали в предишен живот. Хората, които ни обграждат сега, може да са присъствали и в предишни животи. Проблемите в настоящето може да са започнали преди стотици години и постоянно да се повтарят като тема.

Медитацията за връщане в минал живот ни дава възможността да оценим и разберем настоящия си живот. От разкриването на информацията за миналите ни животи можем да добием голяма мъдрост, която да ни помогне да направим позитивни промени. Будистите вярват, че през това пътешествие на прераждането, се постига просветление, което разчупва цикъла на живота и смъртта.

Как се провежда медитацията

- Сядаме или лягаме в удобна поза, в която можем да останем за продължителен период от време.

- Затваряме очите си и започваме да дишаме дълбоко и бавно. Изпълваме изцяло белите дробове с всяко вдишване и след това се опитваме да издишаме целият въздух от тях. Повтаряме този цикъл на дишане, докато не усетим, че сме отпуснати.

- Като започнем от стъпалата, си представяме, че вдишваме и въздухът ги изпълва, усещаме как се разширяват, а след това, на издишане, ги оставяме да се отпуснат. Повтаряме това колкото пъти е необходимо, докато усетим стъпалата си напълно отпуснати. След това се преместваме към глезените и прасците и повтаряме техниката, докато не усетим и тяхното отпускане. Бавно...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.