zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Домашни маски за мазна кожа



Домашни маски за мазна кожа

Омазняването на кожата всъщност може да бъде лесно контролирано.

здраве.bg

... с хладка вода и масажиращи кръгови движения. Тази маска помага за премахването на натрупалото се омазняване, както и на мъртвите клетки.

Алое вера

Гелът от алое вера е друг чудесен продукт, който може да ни помогне за справянето с мазната кожа на лицето. От тази маска могат да се облагодетелстват всички видове кожа, затова е особено ценен домашен лек.

Взимаме клонче алое вера и го разрязваме. Изстискваме гела и го разбъркваме в купичка. След това нанасяме сместа върху кожата на лицето и оставаме маската да попие 10-15 минути. Накрая изплакваме с хладка вода.

Сок от краставица и мента

Краставиците и ментата са отличен метод за справяне с мазната кожа. Настъргваме една краставица и изстискваме сока. Смачкваме няколко листа мента и изстискваме и техния сок. След това смесваме двата сока в съотношение 1:1. Съхраняваме така получената смес в хладилника и я нанасяме върху измита кожа два пъти дневно. Тази маска не само контролира мастната секреция, но и помага за разрешаването на проблемите на мазната кожа като акне и черни точки.

Мляко и розова вода

Млякото е добър почистващ продукт, а, ако го смесим и с розова вода, се получава добра маска за мазна кожа. Нанася се с помощта на памучен тампон и нежни потупващи движения върху кожата. Излишната мазнина, както и мръсотията лесно се отстраняват и остават върху памучното топче. Млякото има способността да почиства дълбоко.

Паста от сандалово дърво

Взимаме малко паста от сандалово дърво и я нанасяме върху чисто лице вечер преди лягане. На сутринта просто разтъркваме кожата и изсъхналият прах от сандалово дърво ще падне. Редовното използване на тази маска ще премахне свързаните с омазняването на кожата проблеми като акне и пъпки.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.