zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мъжете не мислят винаги и само за секс



Мъжете не мислят винаги и само за секс

Ново изследване твърди: мъжете мислят за секс средно 19 пъти на ден, а жените 10.

5 декември 2011, здраве.bg

Ново изследване поставя под въпрос широко разпространеното вярване, че мислите на мъжете винаги са заети само от една тема: секс. Изследването било проведено с колежани и доказало, че, докато мъжете мислят за секс повече от жените, темата им минава през ума средно по 19 пъти на ден, докато при жените това се случва средно по 10 пъти дневно.

Резултатите явно оборват популярното твърдение, че мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди, което прави над 8000 пъти в рамките на 16 часа будуване. „Забележително е как хората постоянно използват тези фалшиви статистики, че мъжете мислят почти постоянно за секс в пъти по-често, отколкото жените”, коментира Тери Фишър, главният автор на изследването и професор по психология в щатския университет в Охайо. „Когато един мъж чуе подобно твърдение, може да си помисли, че нещо не е наред с него, защото не прекарва толкова време в мисли за сексуалността, а когато една жена го чуе, а всъщност прекарва много време, мислейки за секс, може да си помисли, че с нея нещо не е наред.”

Изследването също открило, че мъжете прекарват повече време от жените в мисли за другите им биологични нужди - например сън и храна.

Участниците в изследването били 163 жени и 120 мъже на възраст от 18 до 25, студенти в колеж, които записвали мислите си за секса, съня и храната всеки ден в продължение на седмица. Честотата на мислите за секса варирали много между отделните мъже и жени – от 1 до 388 мисли на ден при мъжете и между 1 и 140 мисли на ден при жените. „За жените това е по-широка рамка, отколкото хората някога са очаквали. Освен това нямало жени, които да съобщят за 0 мисли на ден, така че нежният пол също мисли за сексуалността.”, твърди Фишър.

Изследователите също открили, че това доколко един човек се чувства комфортно със сексуалността определя и колко често мисли за секс. „Ако трябваше да научите едно нещо за човека, за да предположите колко често мисли за секс, то най-добре да знаете каква е емоционалната му ориентация по отношение...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.