zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съхранението на стволови клетки е биологична застраховка живот



Съхранението на стволови клетки е биологична застраховка живот

До края на 2011 г. Cryo-Save България предлага отстъпки за клиентите си.

платена публикация


За да стимулира младите семейства да използват съхранението на стволови клетки, българският клон на най-голямата европейска тъканна банка за стволови клетки, предлага специални намаления до края на 2011 г - всеки клиент на Cryo-Save, който доведе друг, печели и за двамата остъпка от 200 лв.

През ноември Cryo-Save България, обяви 3000-та си успешно взета и съхранена проба, а по същото време беше обявена и 200 000-та проба, съхранена от компанията в световен мащаб.

Cryo-Save е призната официално за най-голямата семейна банка за съхранение на стволови клетки в Европа. В момента Cryo-Save присъства в над 40 държави на 4 континента, притежавайки ултра-модерни лаборатории за обработка и съхранение на стволови клетки в САЩ, Белгия, Германия, Дубай, Индия, Южна Африка и Франция.

Макар да се предлага повече от 5 години в България, индивидуалното клетъчно банкиране на стволови клетки е все още нова и непопулярна услуга. В страната стволови клетки годишно съхраняват между 1100 и 1200 семейства, а заради икономическата криза броят на семействата, които се възползват от тази биологична застраховка живот намалява.

Стволовите клетки могат да означават разликата между живота и смъртта за донорите и техните близки. Към днешна дата има около 80 заболявания, предимно на кръвта и имунната система, които могат да бъдат лекувани със стволови клетки.

В момента текат клинични проучвания, които показват, че стволовите клетки, вероятно ще бъдат алтернатива за лечение при сърдечно- и мозъчно-съдовите заболявания, при диабет от 1-ви тип, при детска церебрална парализа, при аутизъм, при МС (множествена склероза), при болестите на Алцхаймер и Паркинсон.

за повече информация: www.cryo-save.com/bg

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.