zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво означава за жените мъжката брадаКакво означава за жените мъжката брада

Окосмяването по мъжкото лице въздейства върху представата на жените за качествата на мъжа.

здраве.bg

За връзката между мъжката брада и предпочитанията на жените не са правени задълбочени изследвания в световен план - поне досега. Но според проучването, което група британски учени са провели преди няколко години, може да бъде обособена ясна закономерност между съответния тип окосмяване по мъжкото лице и намеренията на жените към конкретния мъж.

Опитът се състоял в това, че на жените, които взели участие в него, били показани снимки на сравнително по-възрастни мъже, такива, за които се предполага, че им е време да се задомят. Акцентът във фотографиите на мъжете бил поставен върху брадата им – всички до един били разделени в пет категории – гладко обръснат, с леко набола брада, с израсла брада, поддържана къса брада и дълга брада.

Въз основа на снимките, които им били показвани, жените трябвало да определят какви според тях са съответните мъже по отношение на показатели като мъжественост, улегналост, възможна агресивност.

На дамите бил зададен и въпросът биха ли се съгласили да поддържат връзка с въпросните мъже и каква според тях би била тя – кратка, сравнително продължителна или такава с дългосрочна перспектива.

Класацията, която направили жените независимо една от друга, показвала, че предпочитани са мъжете с леко набола брада. Тези господа, според представителките на нежния пол, са за предпочитане както за мимолетна секс авантюра, така и за връзка с перспектива.

Най-неочакваното заключение, до което експериментът довел, било, че жените не харесват избръснатите мъже. Те били поставени на последно място както по показатели като мъжественост, така и по стабилност и възможност за дългосрочно обвързване.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.