zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Йогата не помага за отслабване



Йогата не помага за отслабване

21 септември 2011, здраве.bg

Заниманията с йога не влияят върху теглото и фигурата, твърди Мат Робъртс – треньор по йога в един от най-популярните и посещавани от знаменитости спортни центрове в Лос Анджелис, цитиран от Ройтерс. „Много хора прекарват часове в залата по йога с надежда да свалят килограми и да изваят фигурата си, но това е напразно”, твърди той.

„Заниманията с йога няма да доведат до отслабване”, съгласен е Джон Бревър от Университета на Бедфордшайър, Великобритания, „и няма смисъл да се подвеждаме по изказванията на знаменитости, които твърдят обратното”.

Ройтерс привежд като доказателство и резултатите от изследване, проведено в Университета на Уисконсин, САЩ, с цел да покаже има ли ефект от йогата по отношение на отслабването. Участниците в експеримента се занимавали с йога в продължение на 2 месеца, 3 пъти седмично по 55 минути. Направените след приключване на опита замервания показали, че не са налице никакви промени във фигурата и теглото.

Силовата тренировка – хата-йога, която по думите на някои заменя успешно аеробните натоварвания, всъщност позволява да се изгорят само 237 калории за 55 минути, изчисляват американските учени. За сравнение, косенето на трева с електрическа косачка дава възможност да се изразходят 250 калории за същото време.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.