zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Суроватката нормализира кръвното налягане



Суроватката нормализира кръвното налягане

Суроватката по естествен начин понижава кръвното, категорични са американски учени.

9 септември 2011, здраве.bg

Според проучванията на Сюзън Флюгел, биохимик от държавния университет в Спокейн, щата Вашингтон, протеиновите добавки, които се приготвят въз основа на суроватка, са в състояние да понижат кръвното налягане, когато завишените му нива крият риск за здравето на човека. Тя е категорична, че ежедневната консумация оказва положителен ефект при хора, които страдат от постоянно високо систолично и диастолично кръвно налягане, независимо какви са възрастта и полът им.

Флюгел е категорична, че консумацията на суроватка - вторичния продукт, който се получава при производството на сирене, е една сравнително лесна за приложение и евтина профилактична процедура, която може да е от помощ на много хора, страдащи от хипертония. Едновременно с това, към този момент не са установени никакви странични ефекти или вреди от терапията с протеинови добавки, приготвени от суроватка.

Биохимикът обръща внимание и на факта, че при хората, при които не се наблюдават проблеми с кръвното налягане, протеиновите добавки не оказват никакъв ефект по посока на понижаване на налягането. Според Флюгел суроватката не може да доведе до прекалено ниско налягане, тъй като тя просто нормализира стойностите му при хора, които се оплакват от високо кръвно.

Тези си заключения Сюзън Флюгел е направила след продължително изследване, чиито резултати са публикувани на страниците на International Dairy Journal.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.