zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Срядата е денят за здраве!



Срядата е денят за здраве!

Всяка сряда ние живеем малко по-здравословно!.

здраве.bg

До интересно заключение са достигнали група британски изследователи. Според популяризираната от тях теза, всяка сряда човечеството живее малко по-здравословно в сравнение с всички останали дни през седмицата.

Всяка сряда, дори несъзнателно, хората спазват най-голяма част от препоръките за здравословен живот. Напълно забравени са характерните за уикенда навици – преяждане, препиване, излежаване и мързелуване.

В сряда хората спят по около 8 часа през нощта, консумират и пет порции плодове и зеленчуци в рамките на деня, пише „Дейли експрес”, позовавайки се на заключенията на изследователите.

Всеки пети човек отива на фитнес в сряда, продължава публикацията, като в останалите дни от седмицата броят на спортуващите е далеч по-малък.

Най-трудно за обяснение е може би обстоятелството, че в сряда най-голям брой от хората, които редовно обръщат по няколко чаши алкохол в края на работния ден, не близват. Алкохолът се оставя за следващия ден или просто се избягва като ритуал и като потребност.

Според авторите на проучването всички тези на пръв поглед съвпадения са пряко провокирани от обстоятелството, че в сряда човек най-лесно контролира живота си. Това е показало проучване, проведено с близо 5000 души, които са разказали с какво срядата е различен ден от всички останали дни от седмицата.

Учените обаче отчитат, че здравословният ефект от срядата е временен. Още в четвъртък хората усещат уикенда и започват да се отпускат, забравяйки за всичко полезно и препоръчително. Грижите за здравето отстъпват пред напора на удоволствията.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.