zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От задръжките в секса страда и кожатаОт задръжките в секса страда и кожата

Психичните бариери често дават негативни промени във физиологията.

здраве.bg

Някои от най-разпространените забрани и смущения, които са свързани със секса, причиняват кожни проблеми. Колкото и неочаквано и невероятно да звучи това твърдение, различните ограничения, забрани, комплекси, на които човек е подвластен, когато става дума за сексуални контакти, са в състояние да предизвикат появата на различни здравословни проблеми.

Жените в по-голяма степен са подвластни на тази тенденция, като при тях по правило повечето проблеми се развиват на ниво психика.

Една от най-широко разпространените форми на подобни смущения е реакцията на кожата и появата на дерматит или друго кожно заболяване.

Когато за една жена интимната близост с даден партньор е нежелана, физиката й реагира чрез появата алергична реакция, дерматит или друг знак на кожата, показващ че тялото не желае сексуалния акт. При някои жени сигнал дава не само кожата, но и цялото тяло – смущенията в храносмилателната система също може да са провокирани от различни притеснения със сексуален характер.

В случаите, когато човек все пак желае да стигне до интимна близост, преодолявайки различни знаци на тялото си, загърбвайки смущенията и комплексите, най-добре е да се потърси помощта на специалист в областта на психичното здраве, защото именно на ниво психика започва развитието на проблема.

Мнозина препоръчват процесуално ориентираната терапия като най-подходяща за подобни състояния.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 

more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.