zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 домашни алтернативи при главоболие



7 домашни алтернативи при главоболие

По природа главоболието е отговорът на тялото към физически и емоционален стрес.

Не е задължително да прибегнем до лекарства, за да излекуваме всяко главоболие.

здраве.bg

... за облекчаване на болката и същевременно отпускат. Пригответе си чаша чай от лайка като сложите едно пакетче в току-що завряла вода и го оставите в покрит съд за 10 минути. Може да го подсладите с мед. Отделете няколко минути да изпиете бавно чая, най-добре докато седите на тихо място.

4. Масла от мента и лавандула за потапяне на краката
Някои естествени лечители вярват, че потапянето на стъпалата във вода е силно лекарство против главоболие. Горещата вода притегля кръвта в стъпалата и по този начин облекчава налягането в кръвоносните съдове в главата. Няколко капки масло от мента и/или лавандула осигуряват успокояващ ефект.

5. Магнезий
Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдят, че хората с мигрена трябва да държат в кутията си с лекарства и таблетки магнезия. Оказва се, че при мигрена нивото на магнезия в мозъка е много ниско (което предполага, че може да има цялостен дефицит на магнезий). Две клинични изследвания показват, че приемането на хранителни добавки с магнезий може да предпазят от главоболие. Експертите препоръчват да се приемат по 400 мг на ден. Внимание: при някои хора магнезият може да предизвика диария.

6. Витамин В2
Проучване показва, че приемането на 400 мг от рибофлавин всеки ден в продължение на три месеца рязко намалява мигрените - с до 50%.

7. Екстракт от чобанка
Тази не особено популярна билка се е доказала като ефективен метод за облекчаване на мигрената и специалистите често я препоръчват. Препоръчителната доза е 75 мг 2 пъти дневно в продължение на един месец, а след това – по 50 мг на ден.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.