zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 алтернативни подхода за по-добро самочувствие, които си струва да опитаме



5 алтернативни подхода за по-добро самочувствие, които си струва да опитаме

Шиацу e форма на физическа терапия от Япония, при която се използва основно натиск с пръсти.

Някои методи на алтернативната медицина стават все по-популярни и не случайно.

здраве.bg

Ако тялото ви се нуждае от почивка поради физическа преумора или психоемоционален стрес, няма нищо по-хубаво от един добър и отпускащ масаж в края на напрегнатия ден. Но предвид голямото разнообразие на предлаганите алтернативни лечения е трудна задача да изберете кое точно ще бъде най-подходящо за вашето състояние.

1. Джин-шин-джуцу: Древно изкуство, чрез което човек се учи да постига хармония в своето тяло. Джин-шин-джуцу има за цел баланс на енергиите, който според традиционната японска философия е необходимо условие за постигане на оптимално здраве на тялото и духа. Подобрявайки възстановяването и постигайки психично равновесие, този алтернативен подход е отличен помощник в борбата със стреса и физическата преумора и може да бъде ценна добавка към традиционните методи на лечение.

Джин-шин-джуцу представлява техника на последователни докосвания върху определени безопасни енергийни точки, които подобряват и балансират енергийния поток в тялото.

2. Шиацу: Форма на физическа терапия, произлизаща от Япония, при която с натиск върху акупунктурни точки се постига балансиране на телесната енергия и общо подобряване на здравословното състояние. Въпреки че наименованието означава просто „натиск с пръст”, шиацу се прилага и с други части на ръката, а така също и с лакти и колене.

Последователите на шиацу вярват, че то може да лекува много хронични заболявания, които не се облекчават от конвенционалната западна медицина или да бъде отлично допълнение към нея.

3. Тай йога масаж: Преди хиляди години в храмовете на Тайланд се родила уникална по рода си лечебна техника - смес от йога и Аюрведа. Тази форма на физическа терапия е известна като тай йога масаж или просто тай масаж.

Традиционният тайландски масаж се извършва върху спортна постелка от терапевт, който ви насочва да извършвате класически и красиви движения. Грижовните докосвания спомагат за лечебния ефект и релаксация.

4. Ролфинг: Представлява холистичен метод за освобождаване...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.