zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са 10-те най-популярни диети



Кои са 10-те най-популярни диети

Изборът на диета за отслабване следва да е съобразена и с личните особености и желания.

В търсенето на отслабване модата и доказателствата вървят успоредно.

dieti.info

... район и южна Европа. От много време средиземноморската диета се асоциира с дълголетие и ползи за сърцето. Но освен това тя може да бъде и прекрасен начин за отслабване, стига да се яде с мярка.

Диета за плосък корем

Според диетата за плосък корем, може да се постигне отслабване, ако се ядат богати на мононенаситени мастни киселини храни, като най-напред изчезват мазнините от талията. Проучвания показват, че хората в действителност загубват приблизително 1/3 от мазнините в областта на корема след едномесечно спазване на диетата.

Точкова диета

Тази диета за отслабване, чието точно име на английски е Weight Watchers, е създадена през 60-те години на миналия век. И днес се радва на голяма популярност. Представлява режим на хранене, който се базира на точки, които се изчисляват индивидуално за всеки според редица фактори: тегло, ръст, възраст, талия, ханш и ежедневна дейност. Системата за броене на точки е сравнително сложна, но тези, които я прилагат, твърдят, че бързо се свиква с нея и е по-лесна от броенето на калории.

Диета на Джени Крейг

Диетата на Джени Крейг е друга популярна диета за отслабване, която влиза в класацията на най-популярни хранителни режими. Целта на диетата е да помогне за изграждане на здравословна връзка на човека с храната, която употребява, и то според индивидуалните особености на организма.

Суровоядство

Диетата, включваща само сурови храни (т.нар. суровоядство) спада към групата диети, които се опитват да елиминират изцяло месото и животинските продукти от менюто. Според тази диета всичко консумирано трябва да бъде с растителен произход и органично, а най-малко 75% от приетата храна трябва да бъде без термична обработка.

Вегетарианска диета

Вегетарианците...

 
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.