zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кои са 10-те най-популярни диети



Кои са 10-те най-популярни диети

Изборът на диета за отслабване следва да е съобразена и с личните особености и желания.

В търсенето на отслабване модата и доказателствата вървят успоредно.

dieti.info

... район и южна Европа. От много време средиземноморската диета се асоциира с дълголетие и ползи за сърцето. Но освен това тя може да бъде и прекрасен начин за отслабване, стига да се яде с мярка.

Диета за плосък корем

Според диетата за плосък корем, може да се постигне отслабване, ако се ядат богати на мононенаситени мастни киселини храни, като най-напред изчезват мазнините от талията. Проучвания показват, че хората в действителност загубват приблизително 1/3 от мазнините в областта на корема след едномесечно спазване на диетата.

Точкова диета

Тази диета за отслабване, чието точно име на английски е Weight Watchers, е създадена през 60-те години на миналия век. И днес се радва на голяма популярност. Представлява режим на хранене, който се базира на точки, които се изчисляват индивидуално за всеки според редица фактори: тегло, ръст, възраст, талия, ханш и ежедневна дейност. Системата за броене на точки е сравнително сложна, но тези, които я прилагат, твърдят, че бързо се свиква с нея и е по-лесна от броенето на калории.

Диета на Джени Крейг

Диетата на Джени Крейг е друга популярна диета за отслабване, която влиза в класацията на най-популярни хранителни режими. Целта на диетата е да помогне за изграждане на здравословна връзка на човека с храната, която употребява, и то според индивидуалните особености на организма.

Суровоядство

Диетата, включваща само сурови храни (т.нар. суровоядство) спада към групата диети, които се опитват да елиминират изцяло месото и животинските продукти от менюто. Според тази диета всичко консумирано трябва да бъде с растителен произход и органично, а най-малко 75% от приетата храна трябва да бъде без термична обработка.

Вегетарианска диета

Вегетарианците...

 
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.