zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Радиацията и токсините: да се предпазим с натурални средства



Радиацията и токсините: да се предпазим с натурални средства

Радиацията е още по-опасна за децата заради по-слабия им имунитет.

Природата предоставя много естествени средства срещу радиация и токсично претоварване.

29 март 2011, здраве.bg

... захар и бяло брашно. Тези хора не се разболели от левкемия, въпреки че болницата, в която работели, била само на километър и половина от епицнтъра!

Богатите на хлорофил храни като спирулина, хлорела, пшенични и ечемични кълнове укрепват клетките, пренасят кислород, помагат за изхвърлянето на токсините от кръвта и черния дроб, за неутрализирането на замърсяващите елементи и за стимулиране производството на РНК. Можете да приемате по 3-5 грама от тези наистина супер-храни всеки ден.

Богатите на сяра зеленчуци от семейство Кръстоцветни като броколи, зеле, репички, брюкселско зеле, ряпа, синап се свързват с токсините и помагат да се предпазите от увредите на свободните радикали. Други, богати на сяра, храни са чесънът, лукът и бобовите култури.

Богатите на пектин храни като моркови, слънчогледови семки и ябълки помагат да се предпазите от усвояването на замърсителите.

Богатите на бета каротин храни (като зелените листни зеленчуци, морковите, тиквите, сладките картофи) помагат за изграждането на по-здрав имунитет и предпазват клетките.

Киселото зеле, най-вече непреминалото термична обработка, помага за постигането на здравословна чревна флора.

Чесънът предпазва от усвояване на радиоактивните изотопи.

Лъчевата болест най-често води до развитието на анемия. Затова е важно да се ядат храни като цвекло и зелени зеленчуци – за подсилване на кръвта. Хранителната мая, богата на витамин В, се свързва с тежките метали в организма, абсорбира ги и ги изнася.

Храните, богати на нуклеинови киселини, помагат за по-бързото възстановяване на организма. Такива са спирулината, хлорелата, маята, пчелният цветен прашец. Ако сте фенове на подобни растения, дори може да се научите да разпознавате и да ядете някои от дивите ядливи растения (от чисти райони!) като глухарчета, теменужки, слез и врабчови чревца.

Гелът от алое вера (Aloe vera) доказано лекува изгаряния от радиация по-бързо, благодарение на съдържащите се в него биогенни стимулатори, които подпомагат...

 
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.