zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диета за изчистване на мазнините



Диета за изчистване на мазнините

Диетата за изчистване на мазнините лесно може да се превърне в традиционен начин на хранене.

Диетата е далеч повече от холивудска мода.

dieti.info

Желаете да изглеждате като холивудска звезда? Диетата „Изчисти мазнините” може би е точно това, което търсите. Нейният създател, известният диетолог д-р Иън Смит е помогнал на много холивудски звезди в отслабването, както и да поддържат своята фигура безупречна.

Диетата „Изчисти мазнините“ не е хранителен режим за бързо отслабване, а по-скоро - цялостен подход за здравословен начин на живот, включващ балансирано хранене и много физическа активност. Диетата предлага лесен за спазване, нискокалоричен режим на хранене, подкрепен с дълъг списък от позволените (и забранени) храни, както и рецепти и съвети за отслабващите.

„Отслабването не трябва да бъде сложно, мъчително или нереалистично. Изчисти мазнините представлява проста диета, която е лесна за спазване и обучава хората как да избират правилните храни, за да подпомогнат отслабването”, твърди създателят на режима.

Той обещава, че още на деветия ден от диетата отслабващите ще усетят резултатите и ще променят коренно своя подход към храненето. Според него повечето хора свалят от 3 до 4 килограма през тази фаза.

Какво може да се яде

Диетата „Изчисти мазнините“ е 90-дневна програма, разделена на четири фази. Първата фаза продължава 9 дни и има за цел прочистване на организма от токсини и отказ от вредните навици. През тази фаза калориите са значително ограничени, а водата се използва като основно средство за прочистване. Отслабващите се насърчават да ядат четири до пет пъти на ден без значение дали са гладни, или не. По време на цялата диета не се позволява пропускането на хранене.

През първата фаза на диетата храните трябва да бъдат единствено сурови, печени или задушени. Дневният прием на мазнини е ограничен максимум до 3 супени лъжици плюс 1 до 2 лъжици зехтин.

Позволените от диетата „Изчисти мазнините“ храни са:

- неограничено количество плодове и зеленчуци (изключение са картофи и авокадо),
- пилешки гърди,
- бобови растения,
тофу.

В ограничени количества се позволяват:
- кафяв...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.