zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс и отслабване – има ли връзкаСекс и отслабване – има ли връзка

Да, но не такава, каквато повечето хора биха си помислили, твърдят учени.

здраве.bg

Сексуалният живот е достатъчно богат и разнообразен, за да бъдат много и заблудите, свързани с него. Една от тези странни заблуди е, че с помощта на секса може да се отслабне.
За съжаление не е така. Ако беше толкова просто, тогава толкова много хора нямаше да са с наднормено тегло. А точно те най-често заявяват, че теглото не им позволява да водят пълноценен полов живот.

Сексопатолозите от Калифорнийския държавен университет са направили изследване за влиянието на секса върху отслабването. Според тях по време на половия акт се изгарят съвсем малко калории.

При занимание със секс в продължение на цял час можете максимално да изгубите 250 калории, енергийните загуби при оргазъм са повече - 400 калории за час (но той продължава до 15 секунди!). За да отслабнем така би трябвало непрекъснато да се занимаваме със секс, т.е. и без почивка и без хранене.

Учените все пак са разработили модел на тази невероятна ситуация – тя завършва плачевно - с физическо и психическо изтощение, а после... с лакомия, преяждане и възстановяване на изгубеното тегло.

“Не си струва да се отчайвате, твърдят все пак специалистите. В някои случаи нормализирането на половия живот може наистина да доведе до отслабване. Механизмът се крие не във физическото усилие, а в нормализирането на психичните функции.”

Става дума за това, че неудовлетвореният сексуално човек често компенсира своята неудовлетвореност с прекомерно количество храна. Когато сексуалният живот се нормализира отпада и необходимостта от толкова храна. Именно това е и причината за отслабването в дадените случаи.

Трябва да споменем и измисления от мъжкия пол мит, че за един мъж провеждането на “процедурата”, наречена секс се равнява на разтоварването на един вагон с въглища. “Ако това бешее така, то би се налагало да заставяме мъжете със сила за да се занимават със секс. Обаче, по-голямата част от тях не се нуждаят от уговорки”, казват полушеговито американските изследователи.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.