zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мандарините изгарят половината от мазнините само за месецМандарините изгарят половината от мазнините само за месец

Всекидневната консумация на мандарини гарантира изгарянето на около 60% от мазнините за месец

В 100 г от вкусния плод се съдържат само 35 ккал, около 81 г вода, различни витамини и калий.

здраве.bg

Мандарините, както и останалите цитрусови плодове, са незаменим помощник в борбата за отслабване, като едновременно с това редовната им консумация спомага за намаляване риска от деменция и възпрепятства развитието на проблеми, свързани с когнитивните възможности.

Тези резултати се потвърждават и от наскоро проведено проучване на изследователи от Южна Корея. В ръководения от тях експеримент взели участие мъже и жени на различна възраст, при които признаците на хронично затлъстяване били видими.

По време на опита те били разделени на две групи, които били подложени на идентичнен хранителен режим. Спазвали и еднакви двигателни порядки, като единствената разлика между тях се състояла в това, че членовете на едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода.

Експериментът продължил два месеца, като в края му дори с невъоръжено око се виждала разликата във външния вид на доброволците, които редовни консумирали мандарини. Обиколките на тялото им били драстично намалели. Същото важало и за телесното им тегло.

Според резултатите от друго изследване само за месец, през който редовно се консумират мандарини, се редуцират близо 60% от телесните мазнини.

Доказано е също така и положителното въздействие на плода по отношение на черния дроб – мандарините спомага за по-лесното обновяване на хепатоцитите и за по-бързото прочистване на мазнини, натрупани около черния дроб.

Всички тези благоприятни ефекти от консумацията на мандарини се дължат на техния състав. В 100 грама от вкусния плод се съдържат само 35 килокалории, около 81 грама вода, различни витамини и калий. Както и останалите тропически плодове, мандарините са особено богати на витамин С.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.