zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мандарините изгарят половината от мазнините само за месецМандарините изгарят половината от мазнините само за месец

Всекидневната консумация на мандарини гарантира изгарянето на около 60% от мазнините за месец

В 100 г от вкусния плод се съдържат само 35 ккал, около 81 г вода, различни витамини и калий.

здраве.bg

Мандарините, както и останалите цитрусови плодове, са незаменим помощник в борбата за отслабване, като едновременно с това редовната им консумация спомага за намаляване риска от деменция и възпрепятства развитието на проблеми, свързани с когнитивните възможности.

Тези резултати се потвърждават и от наскоро проведено проучване на изследователи от Южна Корея. В ръководения от тях експеримент взели участие мъже и жени на различна възраст, при които признаците на хронично затлъстяване били видими.

По време на опита те били разделени на две групи, които били подложени на идентичнен хранителен режим. Спазвали и еднакви двигателни порядки, като единствената разлика между тях се състояла в това, че членовете на едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода.

Експериментът продължил два месеца, като в края му дори с невъоръжено око се виждала разликата във външния вид на доброволците, които редовни консумирали мандарини. Обиколките на тялото им били драстично намалели. Същото важало и за телесното им тегло.

Според резултатите от друго изследване само за месец, през който редовно се консумират мандарини, се редуцират близо 60% от телесните мазнини.

Доказано е също така и положителното въздействие на плода по отношение на черния дроб – мандарините спомага за по-лесното обновяване на хепатоцитите и за по-бързото прочистване на мазнини, натрупани около черния дроб.

Всички тези благоприятни ефекти от консумацията на мандарини се дължат на техния състав. В 100 грама от вкусния плод се съдържат само 35 килокалории, около 81 грама вода, различни витамини и калий. Както и останалите тропически плодове, мандарините са особено богати на витамин С.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.