zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Избелването на зъбите



Избелването на зъбите

20 декември 2010, здраве.bg

... носят избелващите шини 6 до 8 часа на ден, за да има ефект. Избелващият агент може да промени усещането за вкус и процесите на храносмилане.
- Други странични ефекти могат да бъдат: свръхчувствителни зъби, дразнене на меките тъкани, болки в гърлото и неприятно чувство за чуждо тяло в устата.
- Трудно може да се предвиди със сигурност крайният резултат. Процесът на избелване е индивидуален и варира при всеки човек. Затова е трудно да се предвиди дали процедурата ще задоволи очакванията.
- Избелването трябва да се повтаря през определен интервал. Избелващите шини трябва да бъдат носени няколко часа всеки месец, за да се поддържа постигнатия резултат.

Домашни процедури и продукти

Прилаганите вкъщи избелващи продукти съдържат пероксиди, които въздействат на зъбния емайл. Тези продукти обичайно са базирани на определен процент карбамид пероксид.
Съдържащите пероксиди избелващи агенти са достъпни най-вече под формата на гел, който се нанася в специално изготвени шини. Някои продукти се прилагат два пъти на ден за две седмици, докато други са предназначени за нощна употреба за една до две седмици. Шините трябва да бъдат изработени от специалист и да отговарят на индивидуалните особености на захапката.

Консултирайте се с вашия зъболекар незабавно, ако забележите някакви странични ефект. Зъбите могат да станат много чувствителни по време на периода на избелване. В повечето случаи тази чувствителност е временна и изчезва постепенно след приключване на процедурите.

Някои хора изпитват също възпаление на меките тъкани, причинено от:
- несъответстваща на зъбите шина;
- контакт на избелващия разтвор с меките тъкани около зъба.

Всички пасти за зъби притежават свойството да премахват повърхностната плака и петна. Някои т.нар. избелващи пасти съдържат специални химични или полиращи агенти, които осигуряват по-добро почистване и премахването на петната. Техният ефект обаче не може да се сравни с професионалните избелващи продукти.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.