zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексапилът невинаги се вижда



Сексапилът невинаги се вижда

Нерядко той е “скрит” в гласа и аромата на потенциалния партньор.

здраве.bg

Мнозина смятат, че основните прояви на сексуалността са външните качества на противоположния пол, като фигура, лице, очи. Още от древността обаче е известно, че гласът и мирисът на евентуалния партньор могат да възбудят подсъзнанието не по-малко от външните прелести.

Шведски учени от Калоринския институт са се заели да изследват доколко хората се избират един друг по външни белези и доколко търсят в другия невидимия сексапил.

Според резултатите от тяхното проучване над 35% от представителите на мъжкия и над 47% от представителките на нежния пол считат за носител на особена сексуална привлекателност гласа.

“Затова и много хора се харесват или отхвърлят дори без да са се виждали, а само след разговор по телефона”, твърдят шведските учени, които са установили, че особено възбуждащ за мъжете е леко дрезгавият женския глас с нисък тембър, а жените са най-силно привлечени от променящия своя тембър сравнително плътен мъжки глас. “Това съвсем не е случайно”, обясняват те ”именно такъв става човешкия глас, когато сме в състояние на емоционална възбуда”.

Още по-важен според шведските изследователи е мирисът. За тях той е ако не най-важния, то в много случаи решителен елемент, който кара мъжът или жената да вземат едно или друго решение – “именно мирисът от край време дразни чувствителността и стимулира сексуалното въображение. Жените много добре знаят това и не случайно от край време са превърнали ароматите в свое главно “оръжие” по отношение на мъжкия пол”.

Като особено привлекателни и възбуждащи жените определят ароматът на мускус и различните леко горчиви миризми на трева.

“Популярната сред много народи поговорка, че по размерът на носа може да се определи големината на половия орган на мъжа, има своето логично обяснение на подсъзнателно ниво”, твърдят шведските учени “по-големият нос като правило е в състояние да улавя повече миризми”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.