zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Разтоварващото хранене – един компромисен вариант



Разтоварващото хранене – един компромисен вариант

Изберете си вариант за разтоварващ от тежките храни ден.

dieti.info

Искате да бъдете стройни, но имате воля за това само един ден? Това в повечето случаи е напълно достатъчно. В очакване на топлите месеци мнозина се стремят да възстановят добрата си фигура. Вярно е, че за истински и гарантиран успех човек трябва да мисли и взема мерки за това всеки ден. Но ако не можете да намерите достатъчно воля у себе си, съвсем не е нужно да страдате със седмици от глад, за да изглеждаме добре в банския.

Най-малкото, което можете да направите, е да си изберете един разтоварващ ден. Съществуват много варианти. За да изберете най-подходящия за вас можете да разделите всички видове в две групи: “засищащи” и “гладни”.

- “Засищащите” разтоварващи дни са подходящи за тези, които искат да отслабнат, но са против рязката промяна в храненето или още не са избрали подходящата прог. Ефектът за намаляване на теглото се постига лесно и чувството за глад не е мъчително. Това разтоварване може да се прави 2-3 пъти седмично, най-вече преди празници. Количеството на приеманите калории за един ден е 700 до 1000. Много важно е да се приемат течности (слаб чай или вода) - не по-малко от 2 л всекидневно.

Вариант 1
Месо с пресни зеленчуци.

Месото (400 г) трябва да е добре сварено (телешко, говеждо, пуешко или пилешки гърди) без сол, като към него може да се добавят 800 г пресни зеленчуци без сол. Това количество се разпределя на 4-5 порции и се приема в зависимост от чувството за глад. Преди заспиване се изпива чаша айран.

Вариант 2
Морски продукти със задушени зеленчуци и гъби.

Дневната порция се състои от 500 г морски продукти (сварени или запечени без сол) и 800 г задушени зеленчуци (зеле, патладжан, тиквички, зелен фасул, домати, чушки, гъби). За постигането на максимален ефект от този списък трябва да се изберат 1-2 вида зеленчуци и 2-3 морски продукти. Пийте повече вода!

Вариант 3
“Плодова салата”

1-2,5 кг различни плодове под формата на салата се подправят с 300 мл кисело мляко – най-добре с масленост до 1%....

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.