zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 лесни начина да подготвите тялото си за плажа



10 лесни начина да подготвите тялото си за плажа

Плажът безспорно е удоволствие, но за някои той може лесно да се превърне в стресов фактор.

здраве.bg

... високомаслените млечни продукти, подклаждат апетита. Затова наблегнете на мазнини от ядки, семена, авокадо, маслини и течни масла като зехтин, слънчогледово и сусамово олио. Когато избирате месо, нека е най-крехкото.

8. Спете достатъчно

Сънят е жизнено важен за доброто здраве. Това е време на почивка и възстановяване на тялото. Но какво общо има това с отслабването? Недоспиването може да предизвика хормонален дисбаланс на лептина и хормоните на растежа. Изследванията сочат, че ниските нива на тези хормони затрудняват задържането на мускулната тъкан в тялото. А ниските нива на лептин могат да доведат до ненаситен апетит за въглехидрати. Достатъчното количество сън е доста индивидуално, но средната препоръка е за 7-8 часа на вечер.

9. Движете се повече

Движението през деня подобрява кръвообръщението, повишава обмяната на веществата и количеството освобождавана енергия. Движещото се тяло е по-добре снабдено с кислород, а това от своя страна повишава енергията. раздвижването подобрява и усвояването на глюкоза в мускулите, като осигурява енергия и предпазва от натрупване на излишни мазнини. Минималното раздвижване следва да е поне 60-90 минути всеки деня. Можете да станете и да се разходите, да се разтегнете, да раздвижите раменете си, за да облекчите напрежението, да направите няколко подскока на място или да клекнете няколко пъти до стола.

10. Тонизирайте мускулите си и се отървете от мазнините

Няма по-сигурен начин да тонизирате мускулите и да изгорите повече мазнини от доброто старомодно правене на упражнения. Активираните мускули не само изглеждат добре (докато се печете на слънце), но имат и дълготраен ефект, който се усеща с възрастта. Колкото по-стегнато е тялото, толкова по-малък е рискът от сериозни заболявания. Поставете си за цел да правите някакво физическо упражнение през всеки ден от седмицата , за да поддържате сърцето и мускулите си силни и без да натрупвате мазнини.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.