zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс-диета: принципи и упражнения



Секс-диета: принципи и упражнения

Започнете със зеленчуци и продължете със секс веднъж на ден през седмицата и двойно повече - през уикендите.

Тя.bg

Диетите обикновено се свързват с лишения – като че ли първи член на неписания закон за хранителния режим гласи: “Диета означава страдание”. Но може би не сте знаела всичко за диетите до този момент – като например това, че да си на диета, може да бъде всъщност много приятно. И е толкова просто, колкото...да свалите дрехите си.
Ако имате голям апетит за храна и още по-голям апетит за секс, значи сме намерила перфектния хранителен режим за вас. Това е секс-диетата, която ще ви даде добро основание да добавите малко “вкус” към храненето си.
Не вярвате, че меню от чувствени храни за вечеря и интимен контакт за десерт ще ви помогне да се отървете от няколко килограма? Е, има доказателство, че действа.
Докато другите диети и фитнес-програми се определят от специални храни и скъпи тренировки, най-важното при секс-диетата е...секса, разбира се!

Изследване, проведено от Университета Браун разкрива, че хората, които са били на диета с партньор, са свалили два пъти повече килограма от тези на соло-програма. И кой по-добре от вашия любим може да ви помогне да се “разтоварите” от излишното тегло?
Специалистите отдавна шумно “рекламират” ползите от секса. Безброй много проучвания са показали, че при секс се горят калории, намалява се стреса и се засилва имунната защита на организма – и това са само някои от ползите. Сега вече е направена още една крачка в правилната посока, като здравословното хранене и любимата форма на физическа активност са обединени в една приятно-възбуждаща програма.

Секс-диетата започва всъщност както много други – с двуседмичен хранителен режим, който акцентира на пресните плодове и зеленчуци, “крехки” протеини, морски дарове, пълнозърнести храни, ядки, подправки, треви и билки... Но тук има и една особеност: този режим включва също храни, които променят нещата в спалнята (и извън нея).
За предястие опитайте афродизиаците: стриди, чесън, последвани от основни ястия в подкрепа на либидото: японска кухня (суши, например) или мексиканско...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    любопитно    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.