zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво ми пречи да отслабнаКакво ми пречи да отслабна

Денят трябва задължително да започва със закуска, богата на протеини и плодове.

7-те най-вредни навика, които ни пречат да се преборим с излишните килограми.

здраве.bg

Едва ли някой би се затруднил с отговора на въпроса коя е най-затлъстялата нация в света. Статистиката ще го потвърди – това са безспорно американците. И вече е ясно, че, колкото и на някои да им се иска, това не зависи от възрастта, нито пък от расовата принадлежност. Затова и американските диетолози продължават да търсят истинските причини за епидемията от затлъстяване в страната.

Според екип от учени от различни специалности, цитирани от изданието Men’s Health могат да се определят 7 особено вредни навика, които заедно, но и всеки един поотделно имат голяма роля за натрупването на много наднормени килограми.

Наблюдавайки поведението на посетителите в ресторантите от типа шведска маса, т.е. “яж, колкото можеш”, специалистите отбелязват, че за пълните хора са типични някои навици, които отсъстват при останалите.

На първо място,
при възможността за избор те винаги вземат най-голямата чиния, докато останалите прпедпочитат по-малката. “Не посягайте към голямата чиния и вече сте започнали да отслабвате”, твърдят американските диетолози, като отбелязват, че същото се отнася не само до храните, но и до напитките.

Второто правило
се отнася до изборът на място на масата – за да ядете по-малко, избирайте да седнете така, че да не виждате повечето от сервираната храна. Видът на изобилието съблазнява и ни кара отново и отново да посягаме за едно или друго. Затова психолозите в екипа съветват, след като си сипем, да приберем веднага остатъка от храната.

Третият принцип
със сигурност няма да се хареса на нашите баби, които винаги са казвали: “Изяж всичко, което е в чинията ти!”. “Забравете този вреден принцип”, съветват диетолозите, “Хората с тънка талия винаги оставят нещо в чинията”. А това има отношение и към

четвъртия принцип
Пълните хора винаги се стремят да изядат колкото може повече за по-малко време, като по възможност използват за всичко лъжица, а...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    психология    
 

more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.