zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо жените остават в посредствени връзки...



Защо жените остават в посредствени връзки...

(фото - sxc.hu)

... дори когато и сърцето, и здравият разум негодуват?.

Тя.bg

Лесно е да поддържате посредствена връзка. Трудно е да намерите истинската любов.
Ако копнеете за голямата любов на живота си, защо хабите ценно време и енергия с мъж, за когото знаете, че не е това, от което се нуждаете? Разберете защо жените понякога саботират собственото си щастие, като влизат в отношения, които не удовлетворяват емоционалните им потребности и упорстват за връзката си, дори когато сърцата и здравият разум им казват, че има нужда от промяна.

1. Мразите самотата
Жените обичат да имат време за себе си, но да се чувстват самотни е друга история. Когато няма мъж, при когото да се прибирате в къщи и на когото да пожелаете “лека нощ”, е трудно да не се чувствате подтисната. И ако всичките ви приятелки са намерили “онзи, единствения”, дори посредствената връзка може да изглежда по-добра алтернатива от нищо.
Лесно е да останеш с г-н “Горе-долу”, когато другата възможност е самотна вечеря. Но ако сте с неподходящия човек, може да се почувствате дори по-самотна.
Посредствената връзка увеличава риска от изневяра, тъй като, когато не сте удовлетворена, изкушението да кръшнете е почти неустоимо при появата на по-добър “вариант”.

2. Страхувате се от промяна
Страхът от непознатото и ужасът от самотата вървят ръка за ръка. Повечето жени се притесняват от това как ще се адаптират към нови ситуации и дали новата ситуация няма да е по-зле от настоящата.
Промяната изисква да излезете извън зоната на комфорта си и да дръзнете да скочите в непознатото, а това е плашещо. “Какво ще се случи, ако не намеря друг? Ами ако попадна на някой по-лош? Ами ако не мога да се справя?”. Дори не-удовлетворителна връзка може да ви създаде усещането за сигурност в перспективата на тези въпроси, особено ако той се нуждае то вас повече, отколкото вие от него. Точно това е причината, поради която много жени се въздържат да направят по-добър избор.

3. Смятате, че той ще се промени
Много жени не само остават в лоши връзки, за да избегнат промяна, но често...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.