zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ключът към отслабването? Бройте калориите!



Ключът към отслабването? Бройте калориите!

Успехът на диетата за отслабване се крие още и в доброто качество на храната.

здраве.bg

... да се постигнат целите.

След като вече знаете, че калориите са ключът към отслабването, как да започнете да сваляте килограми? Три възможни стъпки към целта:

1. Намерете диета, която да подхожда на начина ви на живот. Това е най-важната стъпка. Вместо да опитвате най-новата и модерна, изберете такава, към която можете да се придържате.

Ако следвате диетичен план само за да отслабнете, но той не пасва на начина ви на живот, може да се окаже, че е трудно да се придържате към нея в дългосрочен план и в действителност изобщо не се храните здравословно.

Диетолозите разработват различни индивидуални диетични планове именно за да могат хората с различни нужди еднакво успешно да постигат общата цел – отслабването.

2. Потърсете подкрепа. Участниците в цитираното по-горе изследване, които получавали редовни консултации и подкрепа през 2-те години, свалили повече от теглото си, отколкото останалите.

Борбата с излишните килограми е трудно начинание. Също като всичко останало в живота, ако имате подкрепа “отвън”, ще е по-лесно да се справите. Така човек осъзнава, че не е сам в този период.

3. Водете си дневник на храненето. Може и да звучи по ученически, но доказано помага. Някои от най-големите изследвания в областта показват, че дневникът повишава до два пъти резултатът. Когато човек си записва какво яде – включително малките похапвания – подхожда по-отговорно към количеството. Освен това имате възможността да виждате черно на бяло всичко, което сте яли през деня, включително малкото блокче шоколад, което иначе бихте забравили.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.