zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се справим с акнето в домашни условияКак да се справим с акнето в домашни условия

Какво можем да направим срещу акнето у дома без скъпа козметика и процедури.

здраве.bg

Има няколко начина за третиране на акнето. Съществуват кожни клиники, които са фокусирани върху справянето с този проблем, и като цяло може да се каже, че биха могли да свършат много добра работа. Но все пак това ще изисква да отделите доста средства – особено акнето е в тежка форма.

Ако искате да се опитате и да избегнете високите цени за третиране на този проблем в клиниките, по-долу ви предлагаме няколко варианта, които можете да изпробвате в домашни условия. Възможно е част от тях вече да познавате. Но дори впечатленията ви да са отрицателни, може би това че не са проработили се дължи не на самите тях, а на неправилното им прилагане.

Преди да започнете да лекувате акнето, както и при всяко заболяване, трябва да откриете причините, които го предизвикват – само така може да го излекувате трайно.
Няколко съвета, които със сигурност ще помогнат:

Почиствайте редовно лицето си

Основните причини за появата на акне са прекаленото омазняване на косата и нейното замърсяване. Те се проявяват по кожата под формата на акне. За да премахнете последствията от тях, е необходимо всекидневно почистване на кожата – мийте редовно лицето си с мек сапун, особено когато сте изложени на повече прах.

Използването на почистващи лосиони и адстрингентни продукти също ще помогне за отстраняването на мръсотията - тя не може напълно да се отстрани само със сапун. Тези продукти съдържат и съставки, които допринасят за по-бързото изсъхване на пъпките. Така те помагат за възстановяването на кожата. Може да правите такава процедура всяка вечер преди да си легнете и със сигурност много скоро ще забележите промяната.

Никога не стискайте пъпките

В противен случай увеличавате риска от инфекция, защото пипането и изстискването ще изложи кожата на бактериите, които се намират по ръцете ви. Тъй като пъпката има разширени пори, особено след спукване бактериите лесно могат да навлязат в кожата.
Това със сигурност ще доведе до възпаление и подуване на мястото. Най-добре...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    заболявания    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.