zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За козметиката в топлите летни дни



За козметиката в топлите летни дни

фото: sxc.hu

здраве.bg

В началото на лятото бледата и уморена от студеното време и липсата на достатъчно светлина кожа реагира особено болезнено на ултравиолетовите лъчи.

Затова, за да се избегне пигментацията и нездравословния загар, с помощта на скраб или пилинг е добре предварително да се изравни текстурата и цвета на кожата.

Скрабът съдържа твърди частици от натурален (смлени плодови костилки, сол, захар) или изкуствен (полимерни гранули) материал. Особено полезни са тези продукти, които съдържат сол или захар - кристалите създават интензивно търкане, премахват грубата тъкан, а взаимодействайки си с водата, самите частици се стопяват и почистват по-деликатно останалите участъци от натрупани мъртви клетки.

Пилингът, чрез предизвикваната химична реакция, разрушава връзките между вроговелите клетки. Този метод е особено препоръчителен за тези, които са склонни към хиперпигментация.

Това, което е добре да имате винаги у себе си, е препарат на киселинна основа, неутрализиращ спрей или салфетка, които премахват от повърхността на кожата остатъците от киселинния състав, и крем с SPF – фактор.

Ако сте преценили, че кожата ви се нуждае от по-сериозно почистване, ще трябва да се обърнете към специалист, но не забравяйте, че след професионалния пилинг трябва да избягвате слънчевите лъчи в продължение на месец.

Едва ли има дерматолог, който да ви препоръча използването на т.нар. селф-таннинг продукти (т.е. такива, които създават изкуствен загар на кожата). Но ако все пак не искате да изглеждате твърде бледи в разгара на лятото, можете да се възползвате от тях. Днес се предлагат безброй средства, които могат да се използват в домашни условия. Тонизиращите лосиони с постепенно проявяващ се тен позволяват да се регулира интензивността на „загара”, а спрейовете за тяло и лице дават възможност кожата да потъмнее съвсем равномерно.

Ако искате да постигнете идеален цвят на лицето, вие следвайте няколко правила:
- Нанасяйте изкуствения загар само върху абсолютно...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.