zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 причини да намалим кафето



9 причини да намалим кафето

След 2-3 чаши кафе, най-добре преодолейте желанието си за още, като пиете чай.

или дори да го откажем.

здраве.bg

... състояние на повишена готовност, т.е. колкото повече кафе пием, толкова по-голямо е количеството на хормоните и толкова по-бързо се изтощават надбъбречните жлези. Проблемите в тяхната работа водят до постоянна умора, изтощение и отпадналост.

8. Кафето не е полезно и за зъбите. Наситеният му тъмнокафяв цвят, получен след изпичането на зърната, е трайно оцветяващо вещество, което намалява белотата на зъбите.

9. Кафето съдържа етерични масла, които нарушават функционирането на кръвоносните съдове. Кафеените зърна имат свойството да задържат и натрупват в себе си пестицидите, които днес така масово се използват за обогатяване на почвите. На свой ред напитката от тези зърна води до увеличаване на токсичните вещества в организма, като уврежда имунната система, повишава риска от остеопороза (тъй като се намаляват запасите на калций в организма) и увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ако все не можете без аромата на кафе, избирайте екологично чисто и качествено кафе и го пийте в умерени количества – до 2-3 малки чашки дневно. А пред деня приемайте повече течности и допълнително количество витамини и минерали.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.