zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 мита за фън шуй



7 мита за фън шуй

Някои истини за това кое наистина е фън шуй и кое – нечия измислица.

ТЯ.bg

В наши дни древното китайско изкуството Фън Шуй се превърна в нещо повече от поредното модно увлечение – за някои хора фън-шуй е начин на живот. Както обаче често се случва, тези, които не са запознати в дълбочина с принципите на тази традиция, свободно интерпретират нейните принципи и правила и така се създават различни митове за това, кое е фън шуй. Предлагаме ви някои от тези митове и истината за нещата.

Мит №1: червеното е цветът на късмета. Неговото приложение води до финансов и сексуален успех.

Това не означава, че целият ви апартамент трябва да бъде в цвета на пионерската връзка. Червеното е доста агресивен цвят и в големи количества може да доведе до домашни скандали, кавги и други неприятности.

Червеният цвят се смята за щастлив цвят в Китай, но това не е свързано с фън шуй. Според китайските традиции червеното е цветът на богатото съсловие.

В психологията този цвят се свързва с активността и страстта. Но ако всеки ден спите в червено спално бельо, бъдете много внимателни! Вместо страст вие можете да предизвикате у партньора си бурни емоции, но по-малко приятни.

Мит №2: фонтанът или аквариумът, където и да стоят, носят положителна енергия.

По фън шуй, фонтанът се асоциира със стихията на водата. А водата на свой ред е непосредствено свързана с богатството и благополучието.

Всъщност фонтанът, както и преди, изпълнява декоративна функция. И, ако гледайки го, вие се чувствате хармонично, това се дължи на това, че равномерният ромон на водата предразполага към отпускане и спокойствие.

Мит №3: капакът на тоалетната чиния трябва да се затваря. В противен случай всички пари ще изтекат.

Първо, фън шуй е на около 4000 години. За какви тоалетни може да става дума! Второ, при разглеждането на плановете на много домове специалисти по фън шуй определят следния интересен факт: най-често тоалетните са разположени в негативните зони, там където има лоша енергия. Това като че ли е свързано с това, че в тези “места за уединение”...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.