zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Успешното съжителство: често всичко се определя от сексуалния темпераментУспешното съжителство: често всичко се определя от сексуалния темперамент

здраве.bg

Всички пробвали знаят, че бракът в определена степен е и късмет. Но от голямо значение за създаването на трайно семейство е съвместимостта в интимния живот. А успехът в него зависи от съответствието на типовете темперамент на партньорите.

Защо едни жени са сексуално отзивчиви към най-лекия допир от страна на мъжете, а други реагират твърде вяло и на големите старания на техните партньори?
Според сексолозите, това не се дължи на така често цитираната полова студенина, а на типа сексуален темперамент. За разлика от характера, сексуалния темперамент е вроден и зависи от количеството хормони, произвеждани от организма.

Психолозите са убедени, че не може да се променя ритъмът на сексуалността без да се окаже вреда на психиката.

Жената с ниско ниво на естрогени (женските хормони) е по-малко темпераментна в секса. Тя нерядко среща и проблем с постигането на оргазма. Докато тези с високо ниво на женските полови хормони са доста по-енергични и като правило се справят отлично със секса.

Съвременните сексолози условно разделят хората на 3 групи - с висок, среден и нисък сексуален темперамент. Всеки един от тях има своите плюсове и дава възможност да се изпитват усещания, чужди за останалите.

Високият тип
Той е се отличава със силно желание за секс и почти неизчерпаемо влечение към експеримента. Тези хора като правило съзряват по-рано в сравнение с връстниците си (при момичетата менструацията настъпва на 10-11 годишна възраст и на 12-13 години те вече водят полов живот).
Влечението към противоположния пол не угасва дълго време. Жените от този тип не се нуждаят особено от предварителни ласки. Те се интересуват непосредствено от “самия процес”.
Хората с висок темперамент изпитват потребност от секс всеки ден. И ако тази тяхна потребност остане незадоволена, те изпадат в състояние на вътрешен конфликт.

Ниският тип
За хората от този тип сексът далеч не е най-важното в живота. Тези хора често съзряват по-късно полово и за повечето от тях сексът веднъж...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.