zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Авангарден уред измерва как се усмихвамеАвангарден уред измерва как се усмихваме

27 февруари 2009, здраве.bg

Необичаен уред за измерване на ширината и щедростта на усмивката създадоха в японската компания “Омрон”. “Скенерът на усмивката” прави оценка на поведението на 30 точки от лицето, включително израза и формата на очите, степента на отваряне на устата, както и на т.нар. весели бръчици.

Колкото по-лъчезарна е усмивката, толкова по-голям е портретът, който се появява на екрана на монитора. След серия от измервания в рамките на 100 опита уредът може да посочи най-подходящия вариант за определена ситуация, като го фиксира в проценти, съобщава АМИ-ТАСС.

Засега японските учени не посочват възможното конкретно приложение на новия уред. Все пак според тях, това ново изобретение ще е особено полезно за работещите в сферата на обслужването, продавачите, лекарите, медицинските сестри, както и на политиците, които полагат толкова много усилия да се харесат на своите избиратели.

“Омрон” е известна в света с производството си на апарати за измерване на кръвното налягане и други медицински уреди. През последните години компанията се занимава активно със създаването на оптично устройство за идентификация на личността.

Върху скенера на усмивката фирмата е работила 2 години. Той вече се предлага на японския пазар в различни модификации на цени между 3500 и 6000 долара.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.